Podmićuju doktorku koja je uzbunjivačica

Bokorova je navela da je uplata novčanog iznosa pokušaj korupcije i diskreditacije uzbunjivača

22. nov 2013

Doktorka Bojana Bokorov, uzbunjivačica koja je pre četiri godine prijavila nezakonitosti u vezi sa radom Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici, u današnjem pismu institucijama upozorila je da su joj nadležni uplatili novac za dopunski rad, koji je ona prijavila kao nezakonit.

U otvorenom pismu upućenom Agenciji za borbu protiv korupcije, Zaštitniku građana, Ministarstvu pravde i potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, a koje je prenela Radio – televizija Vojvovodine (RTV), Bokorova je navela da je uplata iznosa pokušaj korupcije i diskreditacije uzbunjivača.

Kako je navela, pre nekoliko dana na njen račun Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici uplatio 27.034 dinara, a zatim je dobila usmeno objašnjenje da je to “dug za dopunski rad iz decembra 2009. godine”.

“Meni, koja sam prijavila nezakonit rad Instituta, nakon četiri godine se izmišlja i uplaćuje dug za dopunski rad, a sa tako niskom i podlom namerom korumpiranja“, napisala je Bojana Bukorov.

Ona je u pismu dodala da nepravilnosti u radu na Institutu u Sremskoj Kamenici i dalje postoje, da su liste čekanja duže od hiljadu pacijenata i aparati za zračenje u kvaru, a da nadležni ništa ne preduzimaju.

Navodi se i da za njenu prijavu o trgovini listama čekanja na Institutu za onkologiju od pre četiri godine još niko nije odgovarao.

Predstavnik Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stoiljković rekao je za RTV da korupcija ide toliko daleko da se „nepristojna ponuda“ upućuje Bokorovoj koja je simbol borbe protiv korupcije i ima status uzbuinjivača u ovoj agenciji.

„Očito da sve ono pozitivno što se u poslednjih godinu dana dešava u borbi protiv organizovane sistemske korupcije nije dalo dovoljno rezultata”, dodao je Stojiljković.

Zaštitnik građana Saša Janković rekao je da će tvrdnje Bokorove biti razmotrene i podsetio da je i pre tri godine vodio postupak kontrole koji je utvrdio nepravilnosti u obavljanju dopunskog rada na Institutu za onkologiju.

(RTV/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga