Podignuta optužnica protiv Jožefa Kase

Optužnica u vezi sa odobravanjem kredita u Agrobanci

01. okt 2013

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg potpredsednika Vlade Srbije i bivšeg predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Jožefa Kase, u slučaju „Agrobanka – filijala u Subotici“, čiji je Kasa bio direktor.

Optužnica je u vezi sa navodima da su odobreni pojedini krediti firmama Peđe Mališanovića – Azohem, Mala Bosna i Azotara Subotica, piše Dnevnik, pozivajući se na nezvanične izvore iz beogradskog Specijalnog suda.

Optužnicom su obuhvaćeni i bivši pomoćnik direktora subotičke filijale Agrobanke Zoran Malešević i Peđa Mališanović.

Taj postupak je pokrenut u novembru 2012. godine, kao proširenje istrage u osnovnom predmetu „Agrobanka“.

Predmetom su obuhvaćeni i bivši predsednik Izvršnog odbora Agrobanke Dušan Antonić, kao i njegovi nekadašnji saradnici u toj banci Bojan Zarić, Slavoljub Korićanac, Boban Labović i Vehbo Papić.

Jožef Kasa, Zoran Malešević i Peđa Mališanović bili su u pritvoru od 20. novembra 2012. do 12. februra ove godine, kada su odlukom suda pušteni da se u daljem postupku brane sa slobode.

Jožef Kasa je bio i gradonačelnik Subotice, a u julu mesecu izabran je za glavnog i odgovornog urednika lokalnih Subotičkih novina. On je u junu 2001. godine, kao potpredsednik u Đinđićevoj vladi, potpisao nalog za izručenje Slobodana Miloševića Haškom tribunalu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga