Počinju „Antićevi dani“

Nagrada za najbolju zbirku pesama Dejanu Aleksiću

11. mar 2019

Manifestacija „Antićevi dani“, koja se održava 12. put, počinje u sredu, 13. marta, i trajaće do petka, 15. marta, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada Novog Sada.

U okviru manifestacije održaće se niz kulturnih sadržaja i programa posvećenih Miroslavu Antiću i njegovom stvaralaštvu.

Poslednjeg dana Manifestacije u Svečanoj sali Gradske kuće Dejanu Aleksiću biće uručena nagrada „Miroslav Antić“ za zbirku pesama „Radno vreme raja“. Jednoglasnu odluku tročlanog žirija obrazložio je predsednik tog tela i član Organizacionog odbora manifestacije Miroslav Radonjić:

– U izvesnom smislu Dejan Aleksić, koji je i zapaženi pesnik za decu, nastavlja dijalog sa pesničkim opusom Miroslava Antića. Knjiga ‘Radno vreme raja’, komponovana u narastajućem troglasju, otkriva nam se kao provokativan pesnički znak našeg vremena. NJena igra ironije i istančane pesničke imaginacije odraz je jednog suverenog alternativnog sveta. Zalazeći i u život i u ontologiju pesme, u isto vreme, razgrađujući njene mitologeme, Aleksić nam nudi vrcavu igru metafora i živih pesničkih slika, istakao je Radonjić.

U okviru manifestacije „Antićevi dani“ održaće se poetske večeri, izložbe, susreti sa nagrađenim pesnikom, promocija knjiga, tribine i drugi sadržaji. Pomoćnica direktora Kulturnog centra Novog Sada Miljana Kozarov istakla je da će se u tri dana manifestacije publika upoznati sa različitim umetničkim aspektima „i koliko je Miroslav Antić svestran umetnik“. Ovogodišnji program održava se u Gradskoj kući, na Tribini mladih i Likovnom salonu KCNS-a, Dunavskom parku, Eđšegu, Izdavačkoj kući „Promotej“.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga