Počinje svakodnevna dezinfekcija u Novom Sadu

Izvodi se i redovna dezinfekcija ulaza stambenih zgrada

18. mar 2020

Preduzeće Ciklonizacija će od večeras početi sa redovnim tretmanima dezinfekcije u najfrekventnijim delovima grada Novog Sada, a od sutra počinje i dezinfekcija na otvorenom u blokovima u okolini svih zdravstvenih ustanova u glavnom gradu Vojvodine, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

Ovi tretmani će se izvoditi svakodnevno, sve dok, po preporuci struke, bude bilo potrebno, navodi se u saopštenju za javnost sa sednice Gradskog štaba.

Od juče su počeli i svakodnevni tretmani dezinfekcije svih stajališta javnog gradskog saobraćaja u Novom Sadu, kao i Međumesne autobuske i Željezničke stanice, a od proteklog vikenda dezinfikuju se svi gradski autobusi koji se koriste, a ova mera će biti na snazi sve dok za tim bude bilo potrebe, piše u saopštenju.

Podseća se da od juče ekipe „Ciklonizacije“, izvode i redovnu dezinfekciju ulaza stambenih zgrada, a dezinfekcija se svakodnevno izvodi i u gradskim javnim i komunalnim preduzećima, prostorima svih gradskih uprava, kao i zgradama sudova, pravobranilaštva, u Skupštini grada, Gradskoj kući, prostorijama matičara, inspekcija, robnih rezervi.

„Građani treba da znaju da je reč o dodatnim merama zaštite koje sprovodi Grad Novi Sad i da nikako ne smeju da prestanu sa primenom preporučenih higijenskih i sanitarnih mera samozaštite i prevencije koje treba da prekinu širenje korona virusa“, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, tretmani se izvode sredstvom koje deluje na sve tipove virusa, bakterija i gljivica, koje nije štetno za ljude.

Pokrajinska vlada je danas donela rešenje kojim su iz stalne budžetske rezerve obezbeđena sredstva u iznosu od 5,3 miliona dinara za radno angažovanje deset osoba za poslove sanitarnog nadzora u trajanju od šest meseci.

Pokrajinska vlada naložila je Direkciji za robne rezerve Vojvodine da isporuči 17.800 litara tečnog sapuna ustanovama čiji je osnivač Vojvodina u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite, obrazovanja, učeničkog i studentskog standarda.

Donela je i rešenje da se obezbedi dodatnih 12.000 litara koncentrisanog sredstva za dezinfekciju, za potrebe zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga