Počinje protest sindikata: Podržimo našu decu, izađimo na ulice

Učesnici protesta "Protiv diktature" pridružiće se sindikalcima

01. maj 2017

Okupljanje učesnika protesta Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ povodom Međunarodnog praznika rada, 1. maja, počelo je danas oko 11.30 na Trgu Nikole Pašića ispred beogradskog Doma sindikata.

Nekoliko stotina učesnika protesta koji su stigli ispred Doma sindikata nose velike zastave SSSS-a i „Nezavisnost“, kao i balone, duvaju u pištaljke, a muzika se pušta sa razglasa.

prvi maj, protest, sindikati, foto Autonomija (Maja Ledjenac)

Učesnici nose transparente „Da li se ovako radi u Evropi“, „Vratite nam našu fabriku“, „Dajte nam zarade“, „Podržimo našu decu, izađimo na ulice“, „Vreme je da napustite fabrike“.

Među okupljenima su i članovi Samostalnog sindikata „Frikom“, sindikata Nezavisnost „Imlek“, kao i Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi.

Planirano je da okupljeni prošetaju do Vlade Srbije, gde će izneti svoje zahteve – veće plate i dostojanstven rad, potpisivanje kolektivnih ugovora, povećanje minimalnih zarada i izmenu zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Učesnici protesta „Protiv diktature“, koji su od 8.30 ispred Doma Narodne skupštine ogranizovali Prvomajski uranak, pridružiće se protestu reprezentativnih sindikata.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga