Počinje Međunarodna nedelja civilnog društva

"U mnogim zemljama, kao i u Srbiji, sve je više populizma, snaženja desničarskih snaga i ideja, a vlade su sve manje otvorene prema građanima"

08. apr 2019

U Beogradu danas počinje Međunarodna nedelja civilnog društva koju, pod nazivom „Moć zajedništva“, organizuju Građanske inicijative i međunarodne mreže CIVICUS.

Osnovna tema o kojoj će se do 12. aprila razgovarati su globalne i nacionalne promene koje dovode do sužavanja prostora za učešće građana.

Izvršna direktorka Građanskih inicijativa Maja Stojanović ocenila je ranije da je u mnogim zemljama, kao i u Srbiji, sve više populizma, snaženja desničarskih snaga i ideja, a vlade su sve manje otvorene prema građanima.

„Ova konferencija, kao i poziv na zajedničku akciju civilnog društva nakon konferencije, ima za cilj da pronađe zajednička rešenja koja možemo zajednički i sinhronizovano primenjivati kako bismo odgovorili na izazove sa kojima se suočavamo“, objasnila je Maja Stojanović.

Međunarodna nedelja civilnog društva će, po njenom mišljenju, biti jedinstvena prilika da se razgovara i o problemima koji tište Srbiju, da se privuče međunarodna pažnja na situaciju u Srbiji i regionu, ali i da Srbija postane mesto sa koga stižu i rešenja.

Međunarodna nedelja civilnog društva se organizuje svake dve godine, a okuplja 1.000 aktivista iz celog sveta, navele su Građanske inicijative.

(FoNet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga