Počinje Egzit

Do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, od 14. do 16. jula na moru

06. jul 2016

Ovogodišnji Egzit (Exit) festival počeće u četvrtak, 7. jula, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a među najvećim zvezdama nastupiće Eli Goulding (Ellie Goulding) i Dejvid Geta (David Guetta).

Na Egzit ove godine dolaze i Prodidži (The Prodigy), Džordž Klinton (George Clinton), Viz Kalifa (Wiz Khalifa), Gramatik iz Slovenije, pankeri Anti fleg (Flag) i Kok serer (Cock Sparrer).

Bine festivala rezervisane su i za domaće i regionalne izvođače, među kojima su Bed kopi (Bad Copy), Božo Vrećo i Disciplin A Kitchme.

Kapije festivala otvaraju se popodne, a preuzimanje narukvica i kupovina jednodnevnih ulaznica može se obaviti na punktovima u centru Novog Sada, kao i u blizini ulaza na Tvrđavu, kod Lovotursa.

I ove godine organizatori Exit festivala obezbedili su za posetioce smeštaj u kampu „Exit Village“, čiji je kapacitet od tri do četiri hiljade mesta i nalazi se na novosadskoj plaži Štrand.

Organizatori su najavili da ove godine očekuju porast poseta iz inostranstva na festivalu za 30 odsto, kao posledicu nekoliko prestižnih nagrada koje je Egzit osvojio tokom godine.

Direktor festivala Dušan Kovačević rekao je da su ove godine pojedine bine doživele veliku ekspanziju, te da će biti vraćene tribine i razgovori o važnim društvenim temama.

„Ono što mogu ekskluzivno da najavim jeste povratak Zip line-a na Tvrđavu, kao i nekoliko akrobatskih senzacija. Prvi put će ove godine biti na Fjužn bini (Fusion) biti instaliran pravi pab“, rekao je Kovačević za novosadski O radio.

On je na otvaranju Regionalnog sajma omladinskog turizma Jut fer (Youth Fair) sinoć u Novom Sadu najavio da će, osim revolušn (Revolution) festivala u Rumuniji, Si dens (Sea Dance) festivala u Budvi i Jut fera, Egzitova ponuda letnje zabave uskoro biti obogaćena još jednim festivalom u jednoj od zemalja regiona.

Ovogodišnji Exit trajaće od 7. do 10 jula, nakon čega se žurke sele na plažu Jaz u Budvi i na Si dens (Sea Dance) festival od 14. do 16. jula.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga