Počinje 15. Festival uličnih svirača

Na festivalu će nastupiti oko 150 učesnika, solista, sastava i trupa koji dolaze iz SAD, Gabona, Italije, Francuske, Velike Britanije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Srbije

02. sep 2015

Festival uličnih svirača biće održan od 3. do 5. septembra u Novom Sadu, a ovo će biti 15. put da se ulilčni muzičari, žongleri, performeri i plesači predstavljaju novosadskoj publici.

Kako su organizatori najavili, otvaranje festivala biće sutra u 20.30 sati, uz spektakl u kojem će učestvovati inostrani i domaći, muzički, plesački i performerski sastavi.

Prvi deo programa svečanog otvaranja biće povorka koja će proći ulicama Novog Sada, dok će drugi deo biti veliki zajednički koncert riječkog sastava Let tri i novosadske grupe Ateist rep (Atheist Rap) na Trgu slobode.

Festivalsku povorku će predvoditi italijanski višečlani duvačko-bubnjarski sastav BadaBimBumBend i Haos žongleri, ali i svi Novosađani i njihovi gosti koji će za ovu priliku dobiti posebno osmišljene zvečke kako bi svi postali deo povorke.

Bubnjar Dragoljub Đuričić iz Beograda dovodi mlade bubnjare, a zajedno sa njima i on će učestvovati u festivalskoj povorci.

Najveće inostrane zvezde ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača biće američki majstori svinga – kalifornijski sastav Pet ket svinger (Phat Cat Swinger), koji će prvi put nastupiti u Srbiji.

Na festivalu će nastupiti oko 150 učesnika, solista, sastava i trupa koji dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Gabona, Italije, Francuske, Velike Britanije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

Ulaz na Festival uličnih svirača je besplatan, a prošle godine tokom tri dana posetilo ga je više od 70.000 ljudi.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga