Počeo protest vojske, policije i studenata

"Hoćemo da živimo, ne da preživljavamo"

08. apr 2017

Okupljanje članova Policijskog i Vojnog sindikata Srbije, koji protestuju nezadovoljni materijalnim statusom zaposlenih u sektoru bezbednosti i opštim stanjem u društvu, počelo je u podne ispred Vlade Srbije.

Njima su se danas pridružili i građani, mahom mladi koji šesti dan protestuju nezadovoljni pobedom Aleksandra Vučića na izborima za predsednika Srbije.

Okupljeni nose državne i sindikalne zastave, kao i transparente „Oteli su mi stan, smanjili penziju, šta je sledeće“, „Tuđe nećemo, svoje ne damo“, „Protiv dikskriminacije“, „No pasaran“, „Hoćemo da živimo, ne da preživljavamo“, „Protiv diktature kapitala“…

Sa razglasa se čuje pesma „Sistem te laže“. Saobraćaj u Nemanjinoj i Kneza Miloša je obustavljen.

Protestu vojnog i policijskog sindikata pridružili su se i mladi koji od ponedeljka protestuju i traže smenu članova Republičke izborne komisije, Regulatornog tela za elektronske medije, urednika Radio-televizije Srbije, predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i sređivanje biračkog spiska.

Sindikati vojske i policije najavili su da će danas zatražiti od vlade poštovanje Zakona o radu i popravljanje stanja u Vojsci Srbije koju po njihovim navodima, „svakog dana napuste četiri pripadnika“.

Protest Policijskog i Vojnog sindikata Srbije podržala je i Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ navodeći da se njegovi učesnici bore protiv „namere vlasti da policiju i vojsku privatizuje, instrumentalizuje i pretvori u svoje partijske jurišnike“.

Prema ranijim najavama, učesnici protesta trebalo bi da održe i šetnju do zgrade Ministarsta unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša.

(Beta, foto: Twitter – Slaviša Lekić)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga