Počeo 12. Protest protiv diktature u Beogradu

Učesnici nose veliki transparent "Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizacija, zaštita i poboljšanje radnih prava"

14. apr 2017

Protest „Protiv diktature“, 12. po redu, počeo je večeas u Beogradu okupljanjem u 18 sati ispred Narodne skupštine, odakle se kolona sa nekoliko stotina uglavnom mladih uputila ka Terazijama u šetnju centralnim gradskim ulicama.

Kolonu predvode dobošari, a na čelu su učesnici koji nose veliki transparent „Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizacija, zaštita i poboljšanje radnih prava“.

Učesnici protesta duvaju u pištaljke i nose transparente „Protiv terora vlasti“, „Vučić demokrata ja diktator“, „Ne damo“, „Bori se za bolje sutra“.

U tom telu grada, na Trgu Nikole Pašića i u Bulevaru kralja Aleksandra saobraćaj je zatvoren od 18.30. Sabraćajna policija reguliše saobraćaj.

Organizatori protesta i dalje nisu poznati, a na skupovima studenata se niko zvanično ne obraća.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici „Protiv diktature“, studenti zahtevaju smenu političke elite na čelu s Aleksandrom Vučićem, fer i slobodne izbore, smenu članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija koja bi se ogledala u smeni odgovornih urednika Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine i oštrih kazni za urednike svih medija koji krše medijske zakone i kodeks.

Studenti zatim traže momentalno razrešenje svih stranačkih i korumpiranih funkcionera u javnim preduzećima, decentralizaciju, kao i promenu prioriteta ekonomske i socijalne politike, poboljšanje prava svih radnika, zaštitu životnog standarda stanovništva i u potpunosti javno finansirano i svima dostupno obrazovanje i zdravstvo.

Protesti „Protiv diktature“ počeli su u ponedeljak, 3. aprila, dan posle izbora.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga