Počeli tehnički dogovori LSV, NDS i DS oko pokrajine

U pitanju su dogovori oko metodologije, dinamike i sastava timova za pregovore oko reorganizacije Pokrajinske vlade

04. jul 2014

Prvi sastanak tehničkih timova Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Nove demokratske stranke (NDS) i Demokratske stranke (DS), vezan za rešavanje političke krize u pokrajini, održan je danas u Novom Sadu, a na njemu su razmatrana tehnička pitanja.

Kako je za agenciju Beta rekao član tehničkog tima za pregovore i potpredsednik LSV Branislav Bogaroški, na današnjem sastanku se nije desilo „ništa spektakularno“, već su u pitanju bili tehnički razgovori.

Bogaroški je kazao da su bili u pitanju dogovori oko metodologije, dinamike i sastava timova za pregovore oko reorganizacije Pokrajinske vlade.

Kako je rekao, razgovaralao se i o proširenju sastava tehničkih timova za pregovore, a nije još uvek bilo reči o personalnim rešenjima za budući sastav vlade.

„Prvo ćemo obaviti političke razgovore, a personalna rešenja dolaze na kraju, ako do tog stadijuma pregovori uopšte dođu“, rekao je Bogaroški.

Kako je najavio, nastavak pregovora biće u toku sledeće nedelje, a javnost će biti o tome obaveštena.

Potvrdio je da su na današnjem sastanku učestvovali predstavnici sve tri stranke.

Predstavnici LSV, NDS i DS najavili su ranije ove nedelje da će ovakvi sastanci biti redovno održavani na najvišem stranačkom nivou, te da će oni „biti formalizovani“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga