Počela Regata Voda Vojvodine

Pridružili su se i učesnici iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije i Holandije

24. jun 2016

Osma po redu regata „Vode Vojvodine“ isplovila je jutros iz Novog Sada na desetodnevno krstarenje, koje će biti održano od 24. juna do 3. jula.

Polazak regate obeležen je prolaskom brodova kroz novosadsku prevodnicu koja spaja Dunav i kanal DTD, a put je put dug 300 kilometara duž kanala Bačke i Dunavom, na kružnoj ruti Novi Sad-Bački Petrovac-Odžaci-Srpski Miletić-Sombor-Bezdan-Sombor-Karavukovo-Bačko Novo Selo-Novi Sad.

JVP „Vode Vojvodine“ tradicionalno organizuje regatu povodom 29. juna Dana Dunava, što je jedna od najvećih višednevnih rekreativnih plovidbi u Srbiji.

Učestvuje oko 80 brodova, sa više od 200 članova posade, a sa njima sje na put krenulo četrdesetoro dece školskog i predškolskog uzrasta.

Pridružili su se i učesnici iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije i Holandije.

Regata ima za cilj da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, ali i da afirmiše život na vodi i uz vodu.

Ovogodišnjom regatom se obeležava i 160 godina prevodnice Bezdan, značajnog objekta industrijske baštine na vojvođanskim kanalima na kom je prvi put u Evropi primenjeno podvodno betoniranje, piše u saopštenju Voda Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga