Počela obuka za mlade preduzetnike

Sama Vojvodina je velika fabrika organske hrane

22. sep 2015

Pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin poručio je danas da u Vojvodini ima mesta za sve mlade preduzetnike, koji bi sticanjem adekvatnih veština i znanja u pogledu marketinga i plasmana proizvoda popunili evidentne niše na domaćem tržištu.

Vasin je u svom obraćanju mladim polaznicima dvonedeljne serije obuke za razvoj „start up“ kompanija u oblasti usluga u organskoj poljoprivredi istakao da je sama Vojvodina velika fabrika organske hrane.

„Pokrajinska vlada već dugi niz godina podržava ideju da Vojvodina postane fabrika za proizvodnju organske hrane, jer ovakav proizvod ima svoje mesto na tržištu i kvalitet. Cilj je da se podstakne ideja o uzgoju zdrave, organske hrane, u okviru koje je sproveden niz obuka koje su koristile samim proizvođačima u Vojvodini, prevashodno vlasnicima malih parcela. Nakon procesa prečišćavanja zemljišta i proizvodnje, nastupa važna etapa, osvajanje tržišta. U čitavom proizvodno-marketinškom lancu morate imati obučena, stručna lica. Od neprocenjive je vrednosti sposobnost da se ovlada tržištem, kako domaćim, tako i inostranim, jer je organska hrana izvozna šansa čitave Srbije“, kazao je Vasin.

Dvonedeljna serija obuka za razvoj „start up“ kompanija u oblasti usluga u organskoj poljoprivredi zvanično je danas počela danas u prostorijama Pokrajinske vlade, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, a u organizaciji Zelene mreže Vojvodine i vladine organizacije iz Nemačke GIZ.

Ciljna grupa ovih predstavljanja su svi koji imaju želju i ideje da se bave preduzetništvom u okviru uslužnih delatnosti u sektoru organske poljoprivrede.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga