Počela Međunarodna letnja škola novinarstva u Novom Sadu

"Medijski profesionalci potrebni više nego ikada"

09. sep 2019

Međunarodna letnja škola novinarstva otvorena je danas na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, pod tematskim sloganom „Nove tehnologije i nove odgovornosti“, a osim medijskih profesionalca iz Srbije i Evrope, okupila je studente sa 13 univerziteta iz deset zemalja.

„Ovo je sjajna prilika da upoznate kolege i profesore iz zemalja regija i da učite o izazovima novinarstva s kojima se danas suočavamo“, poručila je šefica Medijskog odeljenja Misije OEBS-a u Srbiji Gordana Janković na otvaranju škole.

Kako je naglasila Janković u svom obraćanju studentima, škola je pokrenuta da ih nauči da kritički razmišljaju, te da im pruži podršku u naučnim istraživanjima i mobilnosti, kako studenata tako i nastavnog osoblja.

Učesnici škole će se narednih sedam dana kroz predavanja, radionice, panele, tribine, video i audio projekcije pripremati za rad u novom digitalnom okruženju.

Ataše za štampu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Džim Hagengruber, rekao je na otvaranju da su u digitalnom okruženju, medijski profesionalci potrebni „više nego ikada“.

„Potrebni su nam nezavisni mediji da nam kažu šta ne radimo dobro, potrebni su nam pravi profesionalci da nas vode kroz doba lažnih vesti do nekog boljeg društva“, rekao je Hagengruber.

Međunarodna letnja škola novinarstva završiće se u subotu 14. septembra održavanjem 6. Međunarodnog festivala studenata novinarstva „On the record“.

Školu organizuje Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu uz pomoć Ambasade SAD u Srbiji, OEBS – Misije u Srbiji, Omladinske prestonice Evrope Novi Sad (OPENS), Fondacije „Hajns Zajdel“ i Fondacije „dr Zoran Đinđić“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga