- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Počela izgradnja sportske hale u Gložanu

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić je danas simboličnim nasipanjem prve lopate u temelje buduće sportske hale u Gložanu, u opštini Bački Petrovac, ozvaničio početak radova na ovom značajnom objektu, koji treba da nikne za devedeset dana pored OŠ „Jozef Marčok – Dragutin“ u ovom bačkom mestu.

Ovom činu prethodio je još jedan svečani momenat – ubacivanje poruke gložanskih mališana u temelj buduće hale koja glasi: „Mi gradimo budućnost“, čime su jasno pokazali koliko im je važno da dobiju halu za sport.

Pajtić je u izjavi medijima istakao  da je prioritet Pokrajinske vlade svih ovih godina bio ulaganje u bolje standarde življenja na selu, koji će biti ispunjeni do 2020.godine.

„Pokrajinska vlada je u prethodnom periodu u naseljenom mestu Gložan završila kanalizacionu i vodovodnu mrežu, rekonstruisala sve puteve i asfaltirala sve puteve i ulice u ovom mestu i, istovremeno, rekonstruisala i školu i dom kulture. Danas smo postavili kamen temeljac za sportsku, odnosno školsku sportsku halu, zajedno sa tribinama za fudbal, i to je standard koji želimo u svim naseljenim mestima koja imaju više od 1.000 stanovnika u  Vojvodini i Srbiji do 2020. godine. To je uslov da bi mladi ostajali u selu, pri tom imali mogućnost da se bave sportom i izrastali u zdrave članove zajednice. Ovo naseljeno mesto jeste jedno od više desetina naseljenih meta gde smo primenili ovaj standard, i Vojvodina danas izgleda savim drugačije nego pre samo deset godina“, rekao je Pajtić.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je, u okviru javnog konkursa za finansiranje projekata u oblasti razvoja sporta, u potpunosti finansijski podržala realizaciju projekta izgradnje sportske hale u Gložanu. Vrednost investicije je 99.4 miliona dinara.

Predsednik opštine Bački Petrovac Pavel Marčok i prestavnici opštine zahvalili su se Pajtiću, jer je Pokrajina održala reč od pre nekoliko godina da će na ovom mestu izgraditi sportsku halu. Ujedno, kako je rečeno, ovo je izuzetan primer podrške izgradnji u malim mestima, kao što je Gložan i dokaz da građani mogu računati na svoje predstavnike vlasti i ostati u svom mestu i nesmetano se razvijati. Kako je još naglašeno, reč je o projektima koji su u interesu samih građana  i koji znače bolju budućnost i prosperitet.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!