- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Počela da radi IT akademija u Novom Sadu

Vojvođanski IKT klaster otvorio je danas u Novom Sadu IKT klaster akademiju, koja će obučavati kadrove za zapošljavanje u IT sektoru.

Kursevi na IKT akademiji trajaće šest meseci, s akcentom na praktičan rad i obuku kadrova koji će moći odmah da se zapošljavaju u firmama.

Predavači će biti stručnjaci sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, dok će praksu voditi iskusni mentori iz privatnog sektora.

Po završenoj šestomesečnoj obuci, polaznici će stažirati u firmama članicama Vojvođanskog IKT klastera, koje će omogućiti primenu stečenih znanja u praksi.

Kako su na otvaranju naveli predstavnici akademije, potreba za IT kadrovima u Srbiji je velika, ali je broj onih koji su kvalifikovani nedovoljan.

Direktor Vojvođanskog IKT klastera Milan Šolaja rekao je da je odgovor na taj izazov upravo ova Akademija čiji su nastavni plan i program prilagođeni potrebama IT kompanija.

„Znamo koje profile stručnjaka kompanije traže i znamo kako da za kratko vreme poslodavcima obezbedimo kvalitetne saradnike. Akademija će pružiti mladim ljudima priliku da rade u sektoru koji stalno stvara nova radna mesta“, rekao je Šolaja.

Prva generacija Akademije imaće 40 polaznika koji će biti obučavani za poslove za kojima trenutno postoji najveća potražnja u Vojvodini, i to administrator baza podataka, veb developer, developer za mobilne aplikacije i front-end developer.

Vojvođanski IKT klaster Akademiju je pokrenuo uz podršku USAID.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!