- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Počela akcija krečenja grafita mržnje u Novom Sadu

Gradska Anti-grafiti jedinica popisala je do sada hiljadu lokacija u Novom Sadu sa kojih je neophodno ukloniti natpise sa sadržajima koji šire netoleranciju, mržnju i diskriminaciju.

Gradski čelnici najavili su danas da će uskoro biti određene i lokacije za iscrtavanje murala, kako se ne bi propagirale samo restriktivne mere.

Direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Aleksandar Bogdanović naveo je u pisanoj izjavi da je Novi Sad grad tolerancije koji se voli – ne tako što se ruži, već čuvanjem njegove lepote i saniranjem štete.

Bogdanović je ukazao da je cilj tog preduzeća uklanjanje grafita mržnje koji narušavaju izgled grada i šalju uznemiravajuće poruke. On je napomenuo da to ne košta građane i ne tereti budžet grada, jer se radi o angažovanju viška zaposlenih radnika u preduzeću.

Prema njegovim rečima, plan uklanjanja već je napravljen, a prioritet je stavljen na grafite u užem jezgru centra grada.

U saopštenju Grada se dodaje da će Anti-grafiti jedinica, koja broji deset članova, nastaviti sa utvrđivanjem tačnog broja i lokacija grafita, kako bi bio napravljen tačan plan njihovog efikasnog i ekonomičnog uklanjanja.

Dežurna služba JKP „Gradsko zelenilo“, dodaje se, prima pozive svakog radnog dana od 7 do 15 časova putem telefona na broj 021- 210-0272, a Anti-grafiti jedinica ima zadatak da ih ukloni u što kraćem roku.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!