Pobedila Žena sa slomljenim nosem

Film je osvojio i nagradu za najbolji film festivala (Gran pri), nagradu publike, zatim nagradu za najbolji film po mišljenju novinara i filmskih kritičara, kao i nagradu za najbolji scenario

12. juna 2010

Filmu „Žena sa slomljenim nosem“ režisera Srđana Koljevića večeras je dodeljena nagrada za najbolji film u selekciji Nacionalna klasa na upravo zavšenom festivalu Sinema siti (Cinema City) u Novom Sadu.
Film je osvojio i nagradu za najbolji film festivala (Gran pri), nagradu publike, zatim nagradu za najbolji film po mišljenju novinara i filmskih kritičara, kao i nagradu za najbolji scenario.
U okviru selekcije Nacionalna klasa nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je glumici Nikolini Đorđević za ulogu u filmu „32. decembar“, a za najbolju mušku ulogu glumcu Nebojši Glogovcu za ostvarenje u filmu „Žena sa slomljenim nosem“.
Nagradu za najbolju režiju selekcije Nacionalana klasa žiri je dodelio Saši Hajdukoviću za film „32. decembar“.
Na svečanom zatvaranju festivala za pobednika selekcije Ap tu ten tauzent baks (Up to 10.000 bucks) poroglašen je Nikola Ljuca i film „Četvrtak“, a nagradu za najbolji film selekcije internacionalnog filma Egzit point (Exit point) osvojio je film „Zima do kostiju“
američke režiserke Debre Granik.
Festival Sinema siti počeo je 5. juna, a za osam dana projekcije filmova videlo je oko 80.000 gledalaca.
Ovogodišnji budžet Sinema sitija bio je oko 36 miliona dinara, što je, prema rečima organizatora, za 30 do 40 odsto manje nego prošle godine.
Pošto Novi Sad i dalje nema pravi bioskop, programi festivala održavali su se u novosadskim pozorištima, muzejima i na otvorenom.
Na festivalu je ukupno prikazano 120 filmova u 12 različitih selekcija, među kojima je bilo i više od 30 premijera.
(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga