Po šesti put zaustavljena nabavka medicinske opreme za Sremsku Kamenicu

Upućen predlog da se nastavi započeti postupak, pre svega u cilju očuvanja zdravlja bolesnika obolelih od zloćudnog raka

09. juna 2015

Postupak javne nabavke medicinske opreme za radiološku terapiju za Institut u Sremskoj Kamenici po šesti put je zaustavljen, saopštila je danas Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Nabavka višenergetskih linearnih akceleratora sa pratećom opremom zaustavljena je zbog podnošenja Zahteva za zaštitu prava Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, navodi se u saopštenju.

Precizira se da je u fazi podnošenja ponuda zainteresovani ponuđač Varian (Varian Medical Systems International) iz Ciriha podneo zahtev za zaštitu prava Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki pa je saamim tim raspisana javna nabavka zaustavljena.

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine, kao naručilac u postupku, uputila je Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki predlog da se nastavi započeti postupak za sve partije, pre svega u cilju očuvanja zdravlja bolesnika obolelih od zloćudnog raka i obezbeđivanja pravovremenosti i ravnomerne dostupnosti zračne terapije na celoj teritoriji Srbije, navodi se u saopštenju za javnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga