Po centru Novog Sada izlepljeni plakati sa uvredama na račun učesnika građanskih protesta

Da li će i za ovo neko biti priveden, kao što su bili privedeni građani u Beogradu, koji su lepili nalepnice?

01. mar 2019

Plakati sa uvredama na račun učesnika građanskih protesta u Srbiji izlepljeni su danas po užem i širm centru Novog Sada.

Na plakatima, koji nisu potpisani, piše: „Sve su uspeli da unište, sjebu i pokradu, a sad vas vodaju kao stoku po gradu“.

Plakati se uglavnom nalaze duž rute kojom će se večeras kretati protestna kolona građana.

U najvećem broju plakati su izlepljeni na objektima praznih poslovnih prostora u okolini Srpskog narodnog pozorišta, gde se građani svakog petka od 18 sati okupljaju i odakle kolona kreće u šetnju.

Plakati su izlepljeni i po autobuskim stajalištima, ogradama gradilišta, drveću, kantama za smeće, a oblepljena je i fasada Novosadskog pozorišta (Ujvideki Szinhaz).

Na večerašnjem protestu u Novom Sadu, između ostalih, govoriće karikaturista Predrag Koraksić Koraks (Corax), a studentima će se pre toga u univerzitetskom kampusu obratiti predsednik Pokreta slobodnih građana, glumac Sergej Trifunović.

Dvojica aktivista inicijative „Jedan od pet miliona“ iz Beograda Miodrag Simović i Srđan Marković nedavno su privedeni zbog lepljenja nalepnica na prostorije Srpske napredne stranke u Zemunu.

Oni su zadržani oko četiri sata u policijskoj stanici, a potom pušteni bez objašnjenja nadležnih da li su počinili krivično delo.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga