Po 29. put odbijena rasprava o NIS-u

Poslanici vojvođanskog parlamenta danas su 29. put odbili da raspravljaju o obeštećenju Vojvodine od prodaje NIS-a

27. feb 2012

Poslanici Skupštine Vojvodine danas su 29. put odbili da se u dnevni red zasedanja uvrsti predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) o obeštećenju Vojvodine od prodaje Naftne industrije Srbije (NIS). Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević rekla je da je neophodno da se Pokrajina obešteti zbog „sramne prodaje najvećeg dobra Vojvodine, jer je 90 odsto kapitala NIS-a u Vojvodini i čine ga ulaganja građana u izgradnju nekadašnjeg Naftagasa“.

„Knjigovodstvena vrednost NIS-a u momentu prodaje iznosila je 1,4 milijardi dolara, ukupne naftne rezerve u tom momentu vredele su oko sedam milijardi dolara, a NIS je prodat za 400 miliona evra, što je vrednost godišnje eksploatacije nafte i gasa na teritoriji Vojvodine“, rekla je ona.

Sedlarević je kritikovala predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića, što je pre tri i po godine obećao da će vladine stručne službe i nadležni sekretarijati izaći sa mišljenjem o prodaji NIS-a pred Skupštinu Vojvodine, ali se to do danas nije dogodilo.

„Pretpostavljam da je ovo poslednji put da podnosimo ovu inicijativu. Kad-tad Pokrajina će morati da se izjasni o sramnoj prodaji NIS-a, ali LSV neće biti sramota zbog toga, jer smo se jedini u ovoj Skupštini sve vreme zalagali da istina izađe na videlo“, rekla je Maja Sedlarević.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga