Playing for Change u Novom Sadu

Najpoznatija numera benda je obrada pesme "Stand by me" Bena Kinga, koju članovi benda izvode svaki u svojoj sredini, a ovaj video je na sajtu You Tube videlo više od 40 miliona ljudi

15. avg 2012

Najveće zvezde ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača, koji se od 6. do 9. septembra održava u Novom Sadu, biće članovi benda Plejing for čejndž (Playing for Change), a nastupiće još 18 grupa iz Evrope i sveta, rekli su danas organizatori festivala.

Grupa Plejing for čejndž je sastavljena od uličnih muzičara iz celog sveta koji su saradnju počeli tokom snimanja dokumentarnog filma reditelja Marka Džonsona (Johnson) za koji je dobio „Gremi“ nagradu.

Najpoznatija numera benda je obrada pesme „Stand by me“ Bena Kinga, koju članovi benda izvode svaki u svojoj sredini, a ovaj video je na sajtu Ju tjub (You Tube) videlo više od 40 miliona ljudi.

Predsednica asocijacije Inboks, koja je organizator festivala, Natali Beljanski rekla je na konferenciji za novinare u Novom Sadu da će svi prihodi sa festivala ići novosadskom Svratištu za decu ulice.

„Humanitrani rad koji fondacija Plejing for čejdž radi globalno, mi ćemo u Novom Sadu preneti na lokalni nivo i podržati Svratište za decu ulice, decu koja upravo rade i žive na ulicama na kojima se dešava festival“, dodala je Beljanski.

U video poruci reditelj Mark Džonson i članovi benda Plejing for čejndž poručili su da „globalna porodica i muzičari sa ulica celog sveta dolaze zajedno na pozornicu u Novi Sad i sa nje u srca svih ljudi koji će doći na festival“.

Organizatori su najavili da će reditelj Mark Džonson, koji snima drugi deo dokumentarnog filma o uličnim sviračima sveta, takođe boraviti u Novom Sadu i da će osim prizora samog festivala u snimanje uključiti i jednog od lokalnih muzičara.

Festival uličnih svirača će se održati od 6. do 9. septembra i to će biti njegovo 12. izdanje, a podržali su ga grad Novi Sad i Sekretarijat za kulturu Vojvodine, kao i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije, Evropska komisija i Ambasada SAD.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga