Plakati Smrt Pajtiću i grafiti Vojvodina republika

Plakati "Smrt Pajtiću i njegovim poslušnicima" i grafiti "Vojvodina naša dika - biće republika"

13. apr 2013

U Novom Sadu osvanuli su plakati „Smrt Bojanu Pajtiću i njegovim poslušnicima“, a u više mesta u Vojvodini grafiti „Vojvodina naša dika – biće republika“.

plakat_smrt_Pajtic

Na belim plakatima na više mesta u glavnom gradu Vojvodine piše „Smrt“ a ispod toga je prikazan lik predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića u prekriženom saobraćajnom znaku, ispod kojeg piše i „njegovim saučesnicima“.

U više mesta u Vojvodini Beti je potvrđeno da su osvanuli grafiti „Vojvodina naša dika – biće republika“, koje je potpisala „Mlada Vojvodina“. Grafiti su ukrašeni i sa tri zvezdice sa vojvođanske zastave, koje predstavljaju Srem, Banat i Bačku. Beti je potvrđeno da su grafiti osvanuli u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Pančevu, Beočinu, Irigu, Rumi, Kovačici, Beloj Crkvi.

U Novom Sadu je juče održan miting „Stop razbijanju Srbije“, na kojem su opozicione stranke u Skupštini Vojvodine iznele zahteve za smenu pokrajinskog premijera Bojana Pajtića i za raspisivanje prevremenih pokrajinskih izbora. Oni su Pajtića optužili da je „separatista“.

VOJVODINA; GRAFIT

 

 

 

 

 

 

Dveri lepile plakate sa Pajtićem u robijaškoj uniformi

Pokret Dveri lepio je u Novom Sadu plakate u obliku poternice za predsednikom Vlade Vojvodine Bojanom Pajtićem, na kojima je on prikazan u robijaškoj uniformi.

„Traži se Bojan Pajtić, zbog separatizma, pljačke, korupcije“, piše na plakatima, koje supotpisale Dveri.

Dveri su u saopštenju za javnost ponovile da se zalažu za ukidanje „politički suvišne i ekonomski štetne AP Vojvodine“.

„Dveri traže ostavku Bojana Pajtića i vanredne pokrajinske izbore, na kojima ćemo kandidovati ustavnu inicijativu za ukidanje autonomije Vojvodine“, piše u saopštenju.

SNS osudio pretnje, ali Pajtića i dalje optužuje za separatizam

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) osudio je danas „vulgarne grafite“ usmerene protiv predsednika SNS Aleksandra Vučića, „separatističke“ grafite koji su se pojavili u Vojvodini, kao i plakate kojima se preti smrću predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću.

Predsednik tog odbora Miloš Vučević, koji je i gradonačelnik Novog Sada, u saopštenju za javnost je apelovao na sve građane Vojvodine da ne narušavaju sliku jedinstva u Vojvodini oko ideje da će ona „zauvek biti Srbija“, kao i da prestanu sa širenjem govora mržnje, pretnjama i separatizmom.

On je ponovio zahtev da Bojan Pajtić podnese ostavku i optužio ga da ima „separatističke namere“ sa Predlogom deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.

„Današnji sramni grafiti i plakati delo su onih koji na svaki način pokušavaju da ospore i unize ono što je juče uradio narod Vojvodine (na mitingu ‘Stop razbijanju Srbije’). Međutim niko ne može da opovrgne jedinstvenu poruku koja je odzvanjala Novim Sadom – Vojvodina je Srbija“, naveo je Vučević.

SNS: Uvredljivi grafiti na račun Vučića

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da su u Novom Sadu ispisani uvredljivi grafiti na račun predsednika te partije Aleksandra Vučića i na račun Srba.

SNS je medijima u saopštenju za javnost dostavio i fotografije jednog grafita na kojem piše „Smrt Vučiću“, kao i jednog grafita na kojem piše „Vučiću ped…“.

Ta stranka dostavila je i fotografiju grafita na kojem piše „Srbi marš iz Vojvodine“.

SNS tvrdi da je reč o grafitima koji su se pojavili jutros.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga