Pismo podrške građanima Zrenjanina

Istaknuti Zrenjaninci podržali sugrađane u protestu protiv postavljanja splava

07. okt 2014

Grupa poznatih građana koji su rođeni u Zrenjaninu ili su nekada živeli u tom gradu uputili su pismo podrške građanskoj inicijativi protiv postavljanja splavova na zrenjaninskim jezerima.

U pismu koje su potpisali novinarke Danica Vučenić i Olivera Kovačević, glumci Nada Šargin, Vlada Aleksić, Branimir Brstina, Sanja Ristić-Krajnov, Bojan Žirović, pedagoškinja i producentkinja Olivera Balašević, rediteljka Sanja Mitrović i scenograf Miodrag Tabački, ističe se da sa na taj način izražava „minimum građanske solidarnosti“ sa građanima Zrenjanina.

Istaknuti Zrenjaninci su naveli da i da podržavaju svojevrsnu borbu „Davida protiv Golijata“, odnosno borbu za interese i potrebe građanina, a ne za „sitne partijske i poslovne interese“.

Građani zrenjaninskog naselja Mala Amerika i dalje svaku noć dežuraju pored jezera, protiveći se postavljaju splava.

Oni su podneli i tužbe protiv odgovornih lica, a prošle nedelje su sprečili pokušaj ograđivanja dela jezera u tri sata ujutro.

„To je čist dokaz da je moguće suprotstaviti se korupciji, pohlepi i nemaru. Gradske vlasti su u početku bile arogantne a kako vreme odmiče njihova samouverenost popušta pod zdravorazumskim pritiskom angažovanih pojedinaca koji već preko mesec dana svojim telima brane pristup i uzurpiranje gradskog jezera“, navodi se u pismu koje im je upućeno kao podrška.

U njemu se ocenjuje i da građani Zrenjanina kroz proteste i pokušaje da se problem reši kroz institucije sistema pokazuju šta je pravi odgovor na kvazi politiku koja se „valja“ Zrenjaninom.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga