Pirati predstavili alternativu ACTA-i, SOPA-i, PIPA-i i CISPA-i

Glavne točke prijedloga reforme autorskih prava Piratske stranke su legalno dijeljenje podataka, kraće vrijeme komercijalnog monopola na autorsko pravo i ukidanje sustava digitalnih restrikcija

28. apr 2012

Međunarodna piratska stranka predstavila je Europskom parlamentu alternativu zakonima poput ACTA-e, SOPA-e, CISPA-e i PIPA-e.

Umjesto same kritike Europskom parlamentu su dali i konstruktivne prijedloge sastavljene u knjižici ‘The Case For Copyright Reform‘. Glavne točke prijedloga reforme autorskih prava Piratske stranke su legalno dijeljenje podataka, kraće vrijeme komercijalnog monopola na autorsko pravo i ukidanje sustava digitalnih restrikcija.

Smatraju da je to konstruktivna alternativa kontroverznom sporazumu ACTA, kao i kriminlaizaciji cijele populacije mladih. Cijelu knjižicu s prijedlozima Piratske stranke možete pročitati OVDJE.

Podsjetimo, zastupnici Predstavničkog doma u američkom Kongresu izglasali su kontroverzni zakon CISPA. CISPA je po mnogočemu kontroverzna, a najveći broj kritičara smatra da će se ovaj zakon iskoristiti za špijuniranje internetskih korisnika i dijeljenje njihovih osobnih informacija između privatnih kompanija i vladinih civilnih i vojnih agencija.

(Dnevnik.hr)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga