PIK: SNS 65 mandata, SPS 12, SVM 11, DS i radikali po 10 LSV 7

Večeras saopšteni podaci predstavljaju trend, ali su moguće i “oscilacije”.

25. apr 2016

Na osnovu obrađene više od polovine biračkog tela, koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke će u novom sazivu Skupštine Vojvodine imati 65 od 120 poslanika, koalicija oko Socijalističke partije Srbije 12, a Savez vojvođanskih Mađara 11 mandata, izjavila je večeras predstavnica Pokrajinske izborne komisije (PIK) Jelena Zlojutro.

Koalicija oko Demokratske stranke prema ovim preliminarnim podacima osvojila je 10 mandata, koliko i Srpska radikalna stranka, dok je Liga socijaldemokrata Vojvodine osvojila sedam, koalicija Mađarskog pokreta i Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara četiri, a Zelena stranka jedan, navela je Jelena Zlojutro na konferenciji za novinare.

Dodala je da su svi ostali prema do sada obrađenim podacima ispod cenzusa, pa tako lista pokreta Dosta je bilo ima 4,02 odsto a koalicija pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije 2,85 odsto glasova.

Precizirala je da još uvek nisu obrađeni podaci iz Južnobanatskog okruga, polovine Sremskog okruga, kao i podaci iz Grada Novog Sada i opštine Bačka Palanka i najavila da će svi podaci biti verovatno obrađeni do ujutro.

Jelena Zlojutro je kazala da večeras saopšteni podaci predstavljaju trend, ali su moguće i “oscilacije”.

Prema njenim rečima, PIK nije dobio niti jedan zvaničan prigovor na regularnost izbora, a rok za žalbe je istekao večeras u 20 sati.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga