PIK dodelila mandate Maji Sedlarević i Zoltanu Sombatiju

Pokrajinska izborna komisija (PIK) danas je odlučila da dodeli poslanički mandat Maji Sedlarević sa izborne liste Za…

28. maj 2008

Pokrajinska izborna komisija (PIK) danas je odlučila da dodeli poslanički mandat Maji Sedlarević sa izborne liste Zajedno za Vojvodinu – Nenad Čanak.
Kako se navodi u saopštenju PIK-a, Maji Sedlarević je dodeljeno poslaničko mesto pošto je prvi po redosledu na listi Bojan Kostreš dostavio PIK-u izjavu o neprihvatanju mandata za poslanika u Skupštinu Vojvodine.
PIK je danas odlučila da poslanički mandat dodeli i Zoltanu Sombatiju sa Izborne liste Mađarska koalicija – Ištvan Pastor.
Odluka je doneta nakon što su predsednici Demokratske stranke vojvođanskih Mađara i Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara, Andraš Agošton i Pal Šandor, kao i funkcionerka Saveza vojvođanskih Mađara Marta Takač dostavili izjave o neprihvatanju mandata.
Na osnovu pokrajinske odluke o izborima, PIK je dužan da dodeli trećinu mandata prema redosledu imena s određene izborne liste.
Imena preostalih kandidata kojima sledi mesto u Skupštini Vojvodine svaka izborna lista određuje sama, u skladu s koalicionim sporazumom, s tim da su dužne da poštuju obavezu iz Odluke o izboru poslanika da trećinu mandata dodeli ženama.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga