Pijaca organske poljoprivrede Moj salaš

“Moj salaš” će se održavati svakog četvrka do kraja septembra, s pauzama u vreme najvećih vrućina, od 15. jula do 19.avgusta.

10. juna 2010

Pijaca proizvoda organske poljoprivrede sa vojvođanskih salaša “Moj salaš”, na kojoj je promovisana i kampanja “Organska poljoprivreda – dobra za tebe, dobra za prirodu”, održana je danas u Novom Sadu.
Reč je o zajedničkoj kampanji nevladine organizacije Zelena mreža Vojvodine, nemačke vladine organizacije GTZ i Gradske uprave za privredu.
Na pijaci je prezentovan i rad nedavno osnovane nacionalne krovne organizacije “Serbia Organica”.
Pijaca okuplja organske i tradicionalne poljoprivrednike iz Ljutova, Oroma, Ledinaca, Kikinde, Čeneja, Bačkog Gradišta, Sremskih Karlovaca, Novog Sada, Zrenjanina, Botoša, Sremske Kamenice, Kucure, Apatina, Budisave, Ade, Kisača i Temerina.
Pijacu je danas posetio i predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović, koji je rekao da je promocija zdrave hrane uvek dobrodošla, posebno zato što se mladi danas sve više nezdravo hrane.
On je ocenio da kampanje poput današnje doprinose širenju svesti o značaju zdrave hrane, kao i o potrebi smanjenja zagađenosti zemljišta.
“Moj salaš” će se održavati svakog četvrka do kraja septembra, s pauzama u vreme najvećih vrućina, od 15. jula do 19.avgusta.
(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga