Pijaca Moj salaš možda odlazi iz Novog Sada

Organizatori prete da će pijacu preseliti u Beograd

23. jula 2012

Direktorica Zelene mreže Vojvodine Olivera Radovanović pozvala je danas gradske vlasti na dogovor, kako bi se pijaca zdrave hrane “Moj salaš” i dalje održavala u Novom Sadu i najavila da će se, u suprotnom, pijaca možda preseliti u Beograd.

“Ukoliko Grad Novi Sad ne omogući prodavcima na pijaci ‘Moj salaš’ da svoje tezge sa organskom hranom postave na delu platoa Spensa gde se i inače pijaca održavala, preselićemo pijacu u neki drugi grad. Beograd je veoma zainteresovan za organizaciju pijace”, kazala je Radovanovićeva na konferenciji za novinare.

„Moj salaš” je pijaca koja se devetu godinu zaredom održava na platou ispred novosadskog Spensa, svakog četvrtka tokom letnjih meseci.

Prošlog četvrtka komunalna inspekcija naložila je organizatorima da tezge premeste na drugu lokaciju ispred Spensa, na kojoj nema hladovine i gde, prema rečima organizatora pijace, izložena hrana može da se pokvari.

Organizatori iz Zelene mreže Vojvodine su to odbili pa pijaca nije ni održana. Prodavci su saopštili da im je zbog toga pričinjena značajna šteta.

Pijaca „Moj salaš” neće se održavati do 16. avgusta zbog godišnjih odmora.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga