PGS: Vlast u Subotici autokratska, gradonačelnik zapošljava rodbinu i zemljake

Građani Subotice pod ovom vlašću dospeli su u vrlo loš položaj beznađa, osiromašenja, iseljavanja i gubitka nade u bolje sutra

08. feb 2017

Pokret za građansku Suboticu (PGS) optužio je danas gradonačelnika Subotice Bogdana Labana (SNS) da je omogućio zapošljavanje svoje rodbine u gradskim i državnim preduzećima, i optužio vlast u Subotici za nepotizam i autokratiju.

“Gradonačelnik Laban omogućio je zapošljavanje svojih bliskih rođaka, žene, sestre i kuma u javnim ustanovama ili državnim preduzećima. Potrebno je istaći i simptomatično dovođenje kadrova iz Beograda i Novog Sada na značajna direktorska mesta u naš grad”, navedeno je u saopštenju PGS-a.

Pokret za građansku Suboticu dodao je i da postoje zatvoreni centri političke moći na koje građani Subotice nemaju nikakav uticaj.

“To je naročito vidljivo prilikom donošenja odluka u Skupštini grada, gde je demokratija svedena na nivo puke formalnosti i praktično se sprovodi diktatura vladajuće većine, a pogotovo je to izraženo u njenom užem delu, koncentrisanom oko gradonačelnika Bogdana Labana”, naveo je ovaj Pokret.

PGS je dodao da u produbljivanju autokratskog načina vladanja svoj doprinos pruža i Savez vojvođanskih Mađara (SVM), koji je takvim delovanjem doveo sebe i svoju politiku u vrlo nezavidan položaj.

“Ovakav autokratski način rukovođenja osigurava se nepotizmom, stranačkim zapošljavanjem i, naročito, zavičajnim vezama”, smatraju u PGS.

Pokret je upozorio da su građani Subotice pod ovom vlašću dospeli u vrlo loš položaj beznađa, osiromašenja, iseljavanja i gubitka nade u bolje sutra i upozorio lokalnu vlast da odmah prekine sa ovakvom praksom i da se da šansa stručnim, moralnim i kompetentnim Subotičanima.

Pokret za građansku Suboticu čine odbornici Skupštine grada koji su ujedno i članovi Mađarskog pokreta (MP).

(Magločistač) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga