PGS: Policija da saopšti ko je zapalio dva automobila u Subotici

"Prosto je zaprepašćujuće da nadležni državni organi ili neće ili ne znaju da odrade osnovne istražne radnje"

29. maj 2020

Pokret građanske Subotice (PGS) zatražio je danas od policije i nadležnih organa da javno saopšte građanima ko stoji iza paljenja dva putnička automobila u tom gradu na severu Vojvodine.

PGS je u saopštenju za javnost podsetio da je pre četiri dana na portalu Slobodna Subotica objavljen tekst pod naslovom “Hoćemo li se kao Subotičani suprotstaviti mafiji ili nećemo?”, u kojem se navode poimence osobe za koje se tvrdi da su izvršioci teškog krvičnog dela, paljenja dva putnička automobila Subotičaninu Zoltanu Horvatu, ispred njegove porodične kuće u Subotici.

“Po našem saznanju, ni pripadnici Policijske uprave u Subotici ni Osnovno javno tužilaštvo u Subotici ni protekom pet dana nisu pozvali Vladimira Polovinu da od njega prikupe informativne podatke o iznetim tvrdnjama. Prosto je zaprepašćujuće da nadležni državni organi ili neće ili ne znaju da odrade osnovne istražne radnje kako bi se učinioci tog teškog krivičnog dela koja je uznemirila javnost Subotice priveli pravdi. Isto tako postoje i fotografije na kojma se glavni osumnjičeni sa više komada vatrenog oružja majmuniše, po tvrdnjama portala na policijskom poligonu”, navodi se u saopštenju.

Pružili su punu podršku “za izuzetnu hrabrost” Vladimira Polovine da iznese javno tvrdnje o izvršiocima teškog krivičnog dela.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga