PGS i MP pozivaju na bojkot izbora za mesne zajednice u Subotici

"Obična farsa i imitacija demokratije"

04. jula 2019

Pokret građanske Subotice (PGS) i Mađarski pokret (MP), pozvali su građane i političke opcije, da bojkotuju izbore za Savete mesnih zajednica u Subotici, najavljene za 7. jul, jer smatraju da su te institucije izgubile smisao.

„Mesne zajednice kao organizacije izgubile su smisao, a o svemu se odlučuje na višem nivou, vođeno interesima pojedinaca, umesto građana koji tamo žive. Odluke se donose u uskom krugu ljudi, prvenstveno u partijskim sedištima Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM)“, piše u apelu ove dve stranke.

PGS i MP navode da se odluke u mesnim zajednicama u mnogim gradovima širom Srbije donose shodno partijskim interesima SNS, kao i prema „privatnim interesima uticajnih pojedinaca unutar stranaka na vlasti“ u određenoj lokalnoj samoupravi.

„Ne vidimo trenutno niti jedan razlog da građani učestvuju na izborima mesnih zajednica, koja su obična farsa i imitacija demokratije“, stoji u saopštenju.

Stranke smatraju da je bojkot izbora „jasna politička poruka građana“ trenutnim nosiocima vlasti na lokalnom nivou.

Predsednik Skupštine Subotice Tivadar Bunford, doneo je odluku o raspisivanju izbora za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji Grada Subotice, koji će biti održani 7. jula.

Odluka je doneta 5. juna, od kada teče rok za sprovođenje izbornih radnji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga