Petrović: Podržaćemo mešovita srpsko-hrvatska preduzeća

Petrović je u razgovoru sa delegacijom Vukovarsko-sremske županije rekao da bi pokrajina učestvovala sa 49 procenata u investicijama

20. mar 2012

Pokrajinski sekretar za nauku Dragoslav Petrović izjavio je danas da je Vlada Vojvodine spremna da rezerviše sredstva kojima bi podstakla privrednike iz Vojvodine i Vukovarsko-sremske županije da naprave mešovita preduzeća.

Petrović je u razgovoru sa delegacijom te županije rekao da bi pokrajina učestvovala sa 49 procenata u investicijama, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije. Podsetio je da je u Vojvodini ove godine osnovana Agencija za regionalni privredni razvoj, odnosno agencija za koordinaciju i korišćenje inostranih fondova.

Potpredsednik Vlade Vojvodine Tomislav Stantić rekao je da se značajan deo prekogranične saradnje pokrajine odvija sa mađarskom regijom Bač-Kiškun i županijama u Hrvatskoj.

Župan Vukovarsko-sremske županije Božo Galić ocenio je da prostor pored Dunava i Save omogućava saradnju sa Vojvodinom u oblasti poljoprivrede, ali i turističke privrede, navodi se u saopštenju.

Pokrajinski sekretarijat za informacije danas je saopštio i da je Regionalna razvojna agencija Bačka, u saradnji sa Fondom „Evropski poslovi“, Regionalnom razvojnom agencijom Srem i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj Banata  organizovala konferenciju povodom raspisivanja IPA prekograničnog programa Mađarska-Srbija. Na konferenciji je bilo oko 130 učesnika iz Mađarske i iz Srbije, a predstavljeno je 12 predloga projekata kojima će se konkurisati za sredstva, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga