Petrović: Nacrt zakona ne znači da će se Statut menjati

Šef vladajuće poslaničke grupe „Za evropsku Vojvodinu“ Dragoslav Petrović izjavio je večeras da ga ne b…

02. nov 2009

dragoslav-petrovic.jpgŠef vladajuće poslaničke grupe „Za evropsku Vojvodinu“ Dragoslav Petrović izjavio je večeras da ga ne brine to što se u Nacrtu zakona o nadležnosti Vojvodine ne pominje Novi Sad kao glavni grad i Vojvođanska akademija nauka i umetnosti i ocenio da Predlog statuta neće morati da se menja.
„To prosto nisu teme kojima se bavi Nacrt zakona. Ta pitanja već su regulisana Predlogom statuta, koji je usvojila Skupština Vojvodine u oktobru prošle godine“, rekao je Petrović agenciji Beta.
Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ranije večeras je najavio da njegova stranka neće glasati za Nacrt zakona, jer u njemu Novi Sad nije definisan kao glavni grad, ne postoji Vojvođanska akademija nauka i umetnosti, a nisu jasno precizirani ni izvorni prihodi i imovina Vojvodine.
Dragoslav Petrović je rekao da su izvorni prihodi i imovina Vojvodine teme koje će biti regulisane posebenim zakonima a ne zakonom o prenosu nadležnosti.
„Na bazi onoga što piše u Nacrtu zakona, proizlazi da mi u Predlogu statuta ne moramo ništa da menjamo. Zakon o prenosu nadležnosti samo treba da utvrdi šta nam pripada po Ustavu i koje su nam nadležnosti poverene“, objasnio je Petrović.
Dodao je da će mu biti potrebno „još neko vreme“ da prouči Nacrt zakona.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga