Petrohemija duguje dve milijarde dinara Elektrovojvodini

To preduzeće i dalje ne servisira ni tekuću potrošnju struje, a menadžment se hvali da su uspešni

17. apr 2012

Kompanija Elektrovojvodina upozorila je danas da joj hemijska industrija Petrohemija iz Pančeva duguje više od dve milijarde dinara na osnovu neplaćene utrošene električne energije.

Elektrovojvodina je u saopštenju za javnost navela da je tužila Petrohemiju zbog nagomilanog duga i dodala da to preduzeće i dalje ne servisira ni tekuću potrošnju struje.

„Svojim dugovanjem takav dužnik ugrožava održavanje celokupnog elektroenergetskog sistema, a time i sigurno i stabilno snabdevanje električnom energijom svih kupaca koji redovno plaćaju utrošenu električnu energiju”, piše u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su o ovom problemu obavešteni Vlada Srbije, resorno ministarstvo, Elektromreža Srbije, gradske strukture Pančeva, kao i sama Petrohemija.

“Istovremeno, menadžment Petrohemije ovo preduzeće svrstava u uspešna preduzeća, iako samo prema Elektrovojvodini duguje za isporučenu električnu energiju više od dve milijarde dinara”, navodi se u saopštenju za javnost.

Elektrovojvodina je navela i da su, pored Petrohemije, veliki dužnici i Azotara iz Pančeva i Rudnik Kovin, ali nijeprecizirala koliki je iznos njihovih dugovanja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga