Petričić: Samoodbrana postaje udruženje, ali bez ambicija da postane stranka

"Naše društvo poslednjih osam godina živi na naglavce postaljenoj retorici, u kojoj je laž i prevara osnovni kriterijum"

05. sep 2019

Član grupe Samoodbrana karikaturista Dušan Petričić izjavio je da je ona trenutno u fazi organizovanja kao udruženje građana i da nema ambiciju da preraste u klasičnu političku partiju.

„Dakle, iz jedna relativno otvorene forme – grupe istomišljenika koja se sastajala u određenim vremenskim intervalima i, do sada, pokušala da komunicira sa javnošću uglavnom preko aktivnosti i izjava pojedinaca, članova grupe – ide korak dalje, ka organizaciji koja će pružiti mogućnost za neuporedivo preciznije i aktivnije delovanje“, rekao je Petričić za list Danas, najavljujući registraciju grupe.

On je rekao da „naše društvo poslednjih osam godina živi na totalno iskrivljenoj i naglavce postaljenoj retorici, u kojoj je laž i prevara osnovni generator i kriterijum“.

„To je dovelo do potpunog haosa, konfuzije i neverice koja prati svaki pokušaj dobronamernih i dobromislećih pojedinaca da zaustave sunovrat i restartuju ovu zemlju i obeznađenu društvenu energiju“, ocenio je Petričić.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku nema važnijeg zadatka od vraćanja društveno političke scene na poziciju zdravog, slobodnog i istinitog informisanja i poštovanja beskrupolozno urušenih institucija.

„To je uslov bez kojeg nema vazduha i života, a jedino u tako zagađenim atmosferskim uslovima ova vlast opstaje„, naglasio je Petričić.

On je naveo da će Samoodbrana raditi sa idejom da prema potrebi i okolnostima udružuje snage sa drugim, istomislećim grupama, i u Beogradu i u unutrašnjosti bez ambicija da preraste u klasičnu političku partiju.

(Beta,foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga