Peticija za oslobađanje građana zbog kršenja samoizolacije

“Više nijedan građanin čija se prava krše ne sme i neće biti prepušten samom sebi"

09. apr 2020

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti saopštilo je danas da je preko 5.000 građana potpisalo inicijativu za puštanje na slobodu velikog broja građana Srbije koji se u pritvoru zbog kršenja samoizolacije o kojoj nije ni bio obavešten.

“Kao i prošli put, najbitniji je taj prvi korak. Nedostaje nam 4.500 potpisa. Naredna akcija koju ćemo organizovati je poplava na društvenim mrežama i predaja 10.000 potpisa, a potom ćemo se obratiti međunarodnim institucijama”, navodi se u saopštenju za javnost.

Udruženje je kao primer navelo slučaj Jovane Popović iz Kikinde koja je uhapšena jer se nije nalazila na upisanom mestu prebivališta nakon povratka sa bendom iz Crne Gore, već je bila kod svog dečka, iako je niko nije obavestio o obaveznoj meri samoizolacije.

“Jovana je nečija sestra, drugarica, ćerka i unuka”, navodi se u saopštenju i podseća da inicijativa za puštanje na slobodu Aleksandra Obradovića koji je ukazao na zloupotrebe u fabrici Krušik “više ništa nije isto i ne sme ostati isto”.

“Više nijedan građanin čija se prava krše ne sme i neće biti prepušten samom sebi. Zato što smo svi mi tu. Aleksandar Obradović je zahvaljujući svakome od nas danas sa svojom porodicom”, navodi se u saopštenju.

Tekst peticije može se potpisati ovde.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga