Peti Kamp tolerancije u Bačkoj Topoli od 24. do 30. jula

"Kampom tolerancije želimo da širimo ideju različitosti i da se borimo protiv svih negativnih tendencija. Tolerancija je za Vojvodinu život", rekao je predsednik pokrajinskog parlamenta.

20. jul 2011

Peti međunarodni Kamp tolerancije mladih podunavskih regija i gradova biće održan od 24. do 30. jula u Bačkoj Topoli, najavio je danas predsednik SkupŠtine Vojvodine Šandor EgereŠi.

Na kampu će se okupiti oko 200 mladih iz Ukrajine, Nemačke, Austrije, Mađarske, Slovačke, Hrvatske, Rumunije, Bugarske i Srbije, rekao je Egereši na konferenciji za novinare.

Dodao je da se ovogodišnji kamp održava pod sloganom „Dunavom bez
granica“ i da će biti u znaku Dunavske strategije.

Program kampa kreirali su sami učesnici, koji su tokom prijavljivanja sami predlagali teme i edukativna predavanja u skladu sa svojim interesovanjima.

Učesnici će i ove godine na zanimljiv i kreativan način predstavljati jedni druge, a svakoga dana konzumiraće tradicionalnu hranu iz različitih evropskih zemalja i slušati muziku iz različitih regiona.

U večernjim satima biće organizovani koncerti, na kojima će između ostalog nastupiti Partibrejkersi, Aleksandar Dujin orkestar, Neverne bebe. Poslednje večeri biće izvedena i rok-opera „Zelenokosa pored Dunava“.

„Kampom tolerancije želimo da širimo ideju različitosti i da se borimo protiv svih negativnih tendencija. Tolerancija je za Vojvodinu život“, rekao je predsednik pokrajinskog parlamenta.

Dodao je da u Vojvodini i u Srbiji postoje oni koji su neprijatelji tolerancije, ali i oni koji se za toleranciju zalažu samo deklarativno, dok suštinski ne veruju u nju.

„Njima želim da poručim da tolerancija nije modni detalj. Tolerancija se ne dokazuje rečima nego delima i o tome bi mnogi morali porazmisliti“, poručio je Egereši.

On je rekao da je ponosan zato što je Vojvođanin i zato što se zalaže za toleranciju. „Zalažući se za toleranciju nisam izgubio ništa od svoga nacionalnog identiteta“, kazao je Egereši. Dodao je da je dunavska regija perspektiva i budućnost za Vojvodinu a
pre svega „naš izbor“.

Gradonačelnik Bačke Topole Atila Babi rekao je da je taj grad spreman za početak Kampa tolerancije i da se građani raduju što će nedelju dana imati prilike da čuju različite jezike u svom gradu.

Svečano otvaranje Kampa tolerancije zakazano je za nedelju, 24. jul, u 20.30 sati.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga