Petar Filipović novi predsednik opštine Inđija

Filipović nasledio Gorana Ješića, najboljeg gradonačelnika u Srbiji

23. avg 2012

Petar Filipović iz Demokratske stranke izabran je danas za novog predsednika opštine Inđija, umesto Gorana Ješića, koji je imenovan za potpredsednika Vlade Vojvodine i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu.

Ješić je od 2000. godine tri puna mandata bio gradonačelnik Inđije, a nakon lokalnih izbora od 6. maja ove godine bio je imenovan i po četvrti put na tu funkciju.

U više navrata bio je proglašavan za najboljeg gradonačelnika, a Inđija i za najbolju opštinu u jugoistočnoj Evropi, zbog reforme opštinske uprave, kao i zbog velikog broja stranih investicija.

Petar Filipović rekao je agenciji Beta da duguje veliku zahvalnost Ješiću za sve što je učinio za opštinu, al ii zbog činjenice da ga je predložio na novog predsednika opštine.

“Lakše bi bilo naslediti bilo kog drugog gradonačelnika sem Gorana Ješića. Ali, mi ćemo istrajati u nameri da u idućoj godini smanjimo nezaposlenost na ispod deset odsto i da nastavimo sa privlačenjem stranih investicija”, rekao je Filipović.

Filipović je rođen 1977. godine u Inđiji i po zanimanju je strukovni menadžer. Politički je aktivan od svoje 18 godine kada se u Inđiji i Novom Sadu uključio u organizaciju studentskih protesta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga