Pet odbora DS-a podržalo kandidaturu Pajtića za predsednika

Pajtić još bez komentara, Đilas potvrdio da će mu Pajtić biti protivkandidat

07. maj 2014

Kandidaturu Bojana Pajtića za predsednika Demokratske stranke (DS) danas je podržalo pet odbora te stranke, saznaje agencija Beta iz izvora iz vrha DS-a.

Pajtićevu kanidaturu na stranačkim izborima koji su zakazani za 31. maj danas su podržali odbori DS-a u Šapcu, Loznici, Sokobanji, Kosovskoj Mitrovici i beogradskoj opštini Stari grad, rekao je taj izvor.

Sam Pajtić nije želeo da komentariše navode da će biti kandidat za lidera partije, ali je predsednik DS-a Dragan Đilas potvrdio da mu je Pajtić, koji je sada zamenik predsednika DS-a, kazao da će biti protivkandidat na izborima za predsednika partije.

Đilas u intervjuu za Blic nije naveo čime je Pajtić obrazložio želju da se kandiduje za predsednika DS, ali je naveo da bilo ko od njih dvojice da izgubi izbore, nema potrebe da napušta stranku.

Predsednik DS je kazao da veruje da će i posle 31. maja, kada je izborna skupština DS, ostati na čelu demokrata.

Đilas nije želeo da odgovori čiju podršku unutar DS očekuje kako bi ostao na mestu predsednika, već da će ponuditi drugačiji način vođenja stranke.

„On neće biti onakav kakav je bio u vreme Borisa Tadića, jer svi su dizali ruke za sve što se kaže, a neće biti ni onakav kakav je bio u poslednjih godinu dana, gde se predsednik stranke sve vreme bori sa opozicijom u sopstvenim redovima, koja ima podršku vlasti i medija koje vlast kontroliše“, rekao je Đilas.

(Autonomija/Beta/Blic) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga