- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Perović: Presuda zbog crnogorskog jezika

Profesor filozofije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Milenko Perović izjavio je danas da presuda protiv njega po privatnoj tužbi njegovog asistenta ima političku pozadinu.

„Presuđeno mi je davno, kada sam prihvatio da budem predsednik Komisije za standardizaciju crnogorskog jezika“, rekao je Perović za Autonomiju.

Apelacioni sud u Novom Sadu naložio je Peroviću da isplati 350.000 dinara na ime duševnih bolova, povrede časti i ugleda i povrede prava ličnosti svoga bivšeg asistenta Slobodana Sadžakova, rečeno je danas agenciji Beta u Apelacionom sudu.

Taj sud odbio je Perovićevu žalbu i potvrdio presudu Osnovnog suda iz marta ove godine, a profesor je obavezan i da plati sudske troškove.

U sudu su istakli da je presuda po ovoj građanskoj parnici doneta po Zakon o obligacionim odnosima, a ne, kao što su pojedini mediji objavili, za mobing.

Sadžakov je Perovića optužio da ga je sprečavao da obavlja svoje radne dužnosti, da brani doktorat, kao i da mu je pretio i ucenjivao ga, nakon čega je Sadžakov bio ostao bez ugovora o radu.

Milenko Perović je bio šef Katedre za filozofiju novosadskog Filozofskog fakulteta i predsednik Komisije za standardizaciju crnogorskog jezika.

Slobodan Sadžakov danas radi u Biblioteci Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!