Performans „Miloše, zaposli me“ u centru Novog Sada

Bili su postavljeni štandovi pod nazivom „Bokanizam“, „Infoplatika“ i „Gradsko sivilo“

22. jul 2013

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) danas je u centru Novog Sada organizovao performans “Miloše, zaposli me”, na kojem su građanima želeli da pokažu kako funkcionišu javna preduzeća u Novom Sadu.

Tokom performansa u centru grada bili su postavljeni štandovi pod nazivom „Bokanizam“, „Infoplatika“ i „Gradsko sivilo“, a aktivisti su građanima pokazivali da najlakše mogu da se zaposle u nekom od pomenutih preduzeća ako popune pristupnice stranaka na vlasti u gradu.

Aktivisti su delili i letke na kojima je odštampan izmišljeni intervju Miloša Vučevića u kojem hvali sebe, a sa razglasa se čuo govor gradonačelnika iz predizborne kampanje u kojem je osuđivao stranačko zapošljavanje i kupovinu glasova.

“Akciju smo organizovali kako bismo ukazali na to da su jedina radna mesta koja su u ovom gradu otvorena u prethodnih devet meseci ona koja su bila rezervisana za stranačke kolege i koalicione partnere Miloša Vučevića”, rekla je portparolka DS Aleksandra Jerkov novinarima.

Jerkov je dodala da gradonačelnik Miloš Vučević nema kapaciteta da se bavi stvarima koje spadaju u opis njegovog posla, te da mu “ne preostaje ništa drugo nego da se bavi visokom politikom i Statutom Vojvodine”.

“Gradonačelnik koji ćuti kada se od Novog Sada oduzima 1,6 milijardi dinara na godišnjem nivou, jer to čine njegovi koalicioni partneri sa republičkog nivoa, koji nije učinio ništa u vezi sa činjenicom da se u proteklih devet meseci četiri puta pucalo u blizini zabavišta i osnovnih škola, koji ne može da reši komunalne probleme i nije doveo ni jednu investriciju, nema pravo da traži poverenje građana i da građane ubeđuje u to da je dobar gradonačelnik”, kazala je Jerkov.

Ona je dodala da je devet meseci nakon što je Miloš Vučević “ipak postao gradonačelnik Novog Sada, postalo jasno da ova gradska vlast nema kapaciteta, sposobnosti, stručnosti i znanja da rešava probleme”.

“Došli smo do toga da imamo gradsku vlast koja štiti odgovorne za aferu ATP Vojvodina, i da su oni, na čije je hapšenje Vučević pozivao, prestali da budu krivi onoga momenta kada su ušli sa njim u koaliciju”, rekla je Jerkov tokom performansa “Miloše, zaposli me”, održanog danas u centru Novog Sada.

Predstavnik Omladine DS Igor Pantelić rekao je da je akcija organizovana jer su i mladi želeli da poruče da je odnos gradske vlasti prema mladima nedopustiv.

“Imamo diplome i znanje, ali nemamo mogućnost da to sve primenimo u našem gradu, samo zato što nemamo partijske knjižice Srpske napredne stranke”, dodao je Pantelić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga