Performans iz Novog Sada na festivalu u Berlinu

Performans “Communitas na ispitu” je hibridni javni događaj između pozorišne predstave, koreografije, društvene igre i hepeninga, u kojem publika postaje akter

16. avg 2012

Performans umetnika Ane Vujanović i Saše Asentića “Communitas na ispitu” biće izveden na festivalu savremenog plesa “Tanz im August” 20. avgusta u Berlinu, saopštila je danas umetnička asocijacija Per Art iz Novog Sada.

Performans “Communitas na ispitu” je hibridni javni događaj između pozorišne predstave, koreografije, društvene igre i hepeninga, u kojem publika postaje akter.

Scena postaje mesto u javnom prostoru gde građani raspravljaju o važnim društvenim pitanjima i promišljaju moguću budućnost društva.

Izvedba se zasniva na principima društvenih igara, otvorenih za učešće svih članova publike. Publika je pozvana da kreira nekoliko zamišljenih situacija.

Ponuđene teme su: Uspon i pad radničkog samoupravljanja, Drugi i Test kolektivne inteligencije, a performans se završava otvorenim forumom o iskustvu izvođenja i pričama koje su nastale tokom njega.

Priče i socijalna koreografija su privremene, promenljive i umnogome zavise od učesnika, odnosno same publike, čime svaka izvedba postaje jedinstven događaj u okviru otvorene serije čiji se rezultati ne mogu predvideti.

Performans je deo šireg projekta, koji se sastoji se od teorijsko-umetničkog istraživanja i od savremenog plesa kao umetničke discipline koja emancipuje i daje vidljivost oslobođenom individualnom telu.

Performans se izvodi u produkciji Per Arta i TkH (Teorija koja hoda), i u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada.

Projekat je realizovan uz podršku Evropske unije i Grada Novog Sada.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Državne jasle
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga