Penzioneri protestovali u Beogradu

"Vratite otete penzije"

22. feb 2018

Na Trgu Nikole Pašića u centru Beograda danas je protestovao veći broj penzionera, koji se protive zakonu o privremenom uređivanju načina isplate penzija.

Okupljeni penzineri su sa Trga Nikole Pašića krenuli u protestnu šetnju do zgrade Predsedništva i Ustavnog suda, kako bi podsetili da je prošlo dve godine od podnošenja inicijative za ocenu ustavnosti zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija tom sudu.

Okupljeni penzioneri su nosili transparente – Vratite otete penzije, Tačka na pljačku i Stop neustavnom zakonu, a za vreme njihove šetnje bio je na kratko zaustavljen saobraćaj.

Uoči organizovanja protesta predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Mihailo Radović je rekao novinarima da je cilj protesta da se poništi, kako je rekao, neustavni zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija.

Protest su organizovali Sindikat penzionera i Sindikat vojnih penzionera.

Uoči početka protesta predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić rekao je da oni protestom žele da iskažu neslaganje sa reformama koje su počele i završavaju se na penzionerima.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga