Peking: 450 hiljada Kineza studira u inostranstvu

Otvorenost za kineske studente je ključna mera internacionalizacije obrazovanja

29. okt 2013

Broj kineskih studenata koji studiraju u drugim zemljama do kraja ove godine će, kako se očekuje, preći 450 hiljada, čime će biti zabeležen porast u odnosu na 2012. godinu tokom koje se u inostranstvu školovalo skoro 400 hiljada kineskih studenata.

Zamenik generalnog sekretara Kineske obrazovne asocijacije za međunarodnu razmenu Zong Va danas je naveo da su različiti zahtevi koji stižu sa inostranog tržišta studiranja omogućili da za obrazovne institucije i vlade različitih zemalja otvorenost za kineske studente bude ključna mera internacionalizacije obrazovanja.

Svoj komentar Zong je dao uoči ovogodišnjeg kineskog sajma obrazovanja (China Education Expo 2013), koji će trajati 2. i 3. novembra, a na kojem će se predstaviti više od 600 univerziteta i obrazovnih institucija iz 42 zemlje i regiona.

Sajam je deo kineske godišnje konferencije o međunarodnom obrazovanju 2013. godine, čiji je pokrovitelj Kineska obrazovna asocijacija za međunarodnu razmenu.

Po rečima Zonga, značaj događaja ukazuje na rastući broj Kineza koji odlučuju da studiraju u inostranstvu, u raznim državama.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga