Pedeset miliona dinara za bunare za navodnjavanje

Do kraja godine još 47 miliona dinara

09. okt 2015

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je danas 153 ugovora u vrednosti 50 miliona dinara vojvođanskim poljoprivrednicima, koji su dobili bespovratna sredstva za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara u toj pokrajini.

Zamenik resornog pokrajinskog sekretara Branislav Knežević rekao je da je na taj način zaokružen proletos raspisani konkurs za navodnjavanje i eksploataciju bunara, i utrošeno je 270 miliona dinara raspodeljenih na 523 korisnika.

„Dobra vest je da smo rebalansom budžeta obezbedili dodatna sredstva za navodnjavanje pa će vojvođanski poljoprivrednici na raspolaganju imati još 47 miliona dinara“, rekao je Knežević i dodao da se očekuje da će do kraja godine još oko 150 poljoprivrednika dobiti bespovratna sredstva od pokrajine.

Dodao je da će time ove godine pod sistemima za navodnjavanje biti novih 4.500 hektara, što sa ulaganjima iz 2013. i 2014. godine znači da će oko 20.000 hektara vojvođanskih oranica biti navodnjavano.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga