Pećinci: DS podnosi krivičnu prijavu protiv SNS-a

"Metode etiketiranja i besomučnog izmišljanja potvrđuju narodnu mudrost prilagođenu novim okolnostima: ko o čemu, naprednjaci o poštenju”

28. nov 2017

Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) u Pećincima najavio je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv vlasnika “fantomskih” profila i stranica na drušvenoj mreži Fejsbuk (Facebook), kao i protiv odgovornog lica Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u tom mestu zbog uvrede.

Predsednik lokalnog odbora Demokratske stranke u Pećincima Živko Marković rekao je za Autonomiju da je nekolicina članova SNS-a počela sa osnivanjem fantomskih internetskih profila i stranica na Fejsbuku, na kojima se ispisuju “laži i neistine” o članovima DS-a u toj sremskoj opštini.

“Lažovi koji se novcem naroda bolesno bogate, samo sprovode dobro poznatu doktrinu delovanja svoje organizacije: nakon brutalnog i podmuklog napada sledi još bezočnija i sramnija laž. Metode etiketiranja i besomučnog izmišljanja potvrđuju našu narodnu mudrost prilagođenu novim okolnostima: ko o čemu, naprednjaci o poštenju”, naveo je DS u saopštenju koje je objavljeno na Fejsbuk profilu te stranke.

Dodaje se da će zbog navođenja laži i neistina DS podneti krivičnu prijavu protiv vlasnika fantomskih profila i stranica, kao i protiv odgovornog osobe u Opštinskom odboru SNS-a zbog uvrede, prema članu 170. Krivičnog zakonika, koji za takav oblik krivičnog dela učinjen putem sredstava javnog informisanja predviđa kazne zatvora i novčane kazne do 450.000 dinara.

Odlukom Vlade Srbije, u opštini Pećinci raspuštena je Skupština opštine i obrazovan Privremeni organ, koji će do 24. decembra, odnosno do lokalnih izbora, obavljati sve poslove iz nadležnosti skupštine i izvršnih organa opštine Pećinci.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga