Pavlov: Na delu je osveta loših đaka

Filozofski fakultet treba jasno i glasno da kaže da neke stvari u društvu ne mogu i ne smeju da se dešavaju, kao što je i inače u svojoj istoriji radio

01. dec 2015

Pokrajinski sekretar za nauku Vladimir Pavlov izjavio je danas da je u društvu u Srbiji na delu “osveta loših đaka”.

“Osveta loših đaka dobija završni čin na svim nivoima, ne samo na političkom”, rekao je Pavlov na svečanosti obeležavanja 61. godišnjice osnivanja Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, Filozofski fakultet treba “jasno i glasno” da kaže da neke stvari u društvu ne mogu i ne smeju da se dešavaju, kao što je i inače u svojoj istoriji radio.

Pavlov je ocenio da je sramota što Srbija za nauku izdvaja samo 0,4 odsto svog bruto društvenog proizvoda.

Najavio je da će iduće sedmice njegov sekretarijat na konkursu rasporediliti četiri miliona evra za projekte iz međunarodne saradnje, od čega je pola miliona evra obezbeđeno iz budžeta Vojvodine, a tri i po miliona evra iz fondova Evropske unije.

Na svečanosti su govorili i rektor Univerziteta u Novom Sadu Dušan Nikolić i dekanica Filozofskog fakulteta Ivana Živančević Sekeruš.

U okviru obeležavanja 61. godišnjice postojanja Filozofskog fakulteta održava se i treći po redu Međunarodni interdisciplinarni skup mladih naučnika društvenih i humanističkih nauka “Konteksti”, kao i izložbe knjiga, fotografia i različita predavanja

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga