Pavlov: Meni Pajtić i Mirović nisu isto

Tadić neće ući u republički vladu, "ne zato što ne želi, već zato što ga Vučić nikad neće pozvati"

08. nov 2014

Novi pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov izjavio je da je pitanje odnosa prema Vojvodini bio ključni kamen spoticanja unutar Socijaldemokratske stranke, iz koje je on isključen zbog ulaska u Pokrajinsku vladu, kao i da je sve kulminiralo na sednici Skupštine APV na kojoj se odlučivalo o rekonstrukciji vojvođanske Vlade.

„Nije se ništa desilo prek noći. Ali kad sam čuo da je konačn stav stranke da su ‘Pajtić i Mirović isto’, rekao sam da meni nisu isto“, kazao je Pavlov u intervjuu za emisiju Politbiro Radio-televizije Vojvodine.

„Bio sam u pregovorima sa ovim ljudima nekoliko meseci, kao i Boris Tadić. Podržali smo Deklaraciju o Vojvodini, glasali smo za rebalans budžeta. Međutim, kad je Tadić, odnosno SDS, rešio da ne glasa za rekonstrukciju Pokrajinske vlade, bilo mi je jasno da postoji zazor prema, ne samo ovoj vladi, nego prema celoj priči o Vojvodini koja je u suštini antivučićevska. Za mene tu nije bilo izbora“, istakao je Pavlov.

On je kazao da ipak sumnja da će Tadić ući u Republički vladu, „ne zato što ne želi, već zato što ga Vučić nikad neće pozvati“.

Komenatrišući predlog Vlade APV za održavanje zajedničke sednice sa Republičkom vladom, Pavlov je kazao da bi bil dobro da do takve sednice dođe, ali da on nije optimista. Međutim, istakao je da izgradnja Žeželjevog mosta i finansiranje APV ne smeju da bude predmet političkih prepucavanja.

Komentarišući poziciju SVM-a u aktuelnoj pokrajinskoj koaliciji, on je ocenio da je „pomalo šizofrena situacija da je neko predsednik Skupštine u kojoj ga je izglasala većina, protiv koje je on, a da predstavnci njegove stranke sede u toj vladi“.

Pavlov je rekao da će u Vladi APV ostati kao vanstranačka ličnost, odnosno da trenutno ne razmišlja o uključivanju u neku političku partiju.

Pokrajinske izore, kako je naveo, očekuje u redovnom terminu – 2016. godine.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga