Pavličić osudio napad na komunalne policajce

Istukli policajku i policajca na Štrandu jer im nisu dali da puštaju glasnu muziku

23. jul 2012

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić osudio je danas napad na komunalne policajce koji se desio tokom proteklog vikenda na kupalištu Štrand u tom gradu.

„Ispoljavanje nasilnog ponašanja prema bilo kome je nedopustivo, a posebno prema ljudima koji rade na očuvanju komunalnog reda, u opštem interesu. Očekujem da nadležni organi protiv odgovornih preduzmu sve zakonom propisane mere”, naveo je Pavličić u saopštenju za javnost.

U noći između petka i subote, u lokalu „Četiri dame” na Štrandu napadnuta je patrola komunalnih policajaca, dok su upozoravali vlasnika da ugasi muziku.

Komunalni policajci, Lena L. (26) i Lazar D. (36) primljeni su u Urgentni centar, gde su im konstatovane lakše telesne povrede.

Pomenute večeri svirala je grupa „Daire”, a koncert je trebalo da se završi u 23 sata.

Redari su 15 minuta nakon tog roka došli da upozore vlasnika da prekine koncert, a nakon što ih je izvređao, oni su pozvali komunalnu policiju.

Mediji su preneli da je vlasnik lokala policajku udario stolicom u glavu, a kada je njen kolega prišao da je brani, skočili su i ostali gosti lokala i počeli da ih tuku.

Ubrzo je stiglo još komunalnih policajaca, kao i interventna policija, ali je vlasnik pobegao.

Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Gorana J. (39) i Miodraga G. (30), zbog incidenta na Štrandu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga